TRENDE
Müşteri hizmetleri
Bu Sayfayı Sosyal Medya'da Paylaş
  1. Ana Sayfa Ana Sayfa
  2. Blog Blog
  3. Ahşap Masa Ahşap Masa

31 Temmuz 2018 Salı
Ahşap Masa
Ahşap Masa

Ahşap Masa, kendilerine has doğal desenleri, hareli ve lifli yapısıyla mekânlarında doğallığı yaşamak isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır.

Son zamanlarda doğal ahşap masa tasarımları dekorasyonlarda daha çok tercih edilir olduğunu görüyoruz. Kuşkusuz dekoratif amaçlı olarak en çok kullanılan ahşap ürünlerin başında ise doğal ahşap masa gelmektedir. Kendilerine has görünümleri, dokunulduğu zaman verdiği hisle, kullanıcılarına içinden kopup geldiği doğayı yaşatabilmektedir.

Betonlaşmanın artması ile insanların doğaya yakın olma dürtüsü, bu tasarımların hayatımızın içine daha da çok dâhil olmasını sağlamaktadır. Doğal ahşap masa tasarımlarının ağırlıklı kullanıldığı mekânlar ise ahşabın samimiyeti ile sıcaklığının yanı sıra kazandığı rüstik görüntü ile daha çok tercih edilir hale gelmiştir.

Yaşam alanlarında doğallık arayanların bir numaralı tercihi olan ağaç masaların yani kütük masaların, birçok ağaç çeşidinden üretimi yapılmaktadır. Bu ağaçların bazıları yerli, bazıları ise yurt dışından temin edilmektedir. Kullanılan yerli ağaçlardan bazıları akçaağaç, ardıç, çınar, ceviz, meşe, kestane, dut, kiraz, armut, dişbudak gibi çeşitli sert ağaçlardır.

Yabancı ağaç en çok kullanılanı ise Afrika Teak Ağacı olarak bilinen iroko’dur. Her ağacın yapısı ve özellikleri birbirinden çok farklıdır. Hangi ürünü tercih edeceğinize ise tamamen kişisel zevkiniz karar vermelidir. Masa ağaç genişliğine göre bir veya birden fazla parçalardan oluşmaktadır. Bu durum sağlamlık ve kullanım açısından fark yaratmamaktadır.

Ahşap Masa Yapımında En Çok Tercih Edilenler;

Ahşap masa yapımında en çok tercih edilen ağaç türü ceviz ağacıdır. Ceviz ağaçlarında iki farklı renk tonu yakalamak mümkündür. Piyasada bulunan Amerikan cevizi olarak bilinen ceviz ağacı özü siyah kenarları ise daha açık renklidir. Yerli ceviz ağacının ise özü ve kenarları daha koyu renklidir. Ceviz ağacının bol hareli görüntüsü ve kendine has kokusu mekânlara ayrı bir estetik katmaktadır.

Meşe, Dişbudak, Çınar ve Kestane ağaçları da tercih edilebilecekler arasındadır. Sert ağaçlardan olan meşe ve dişbudak ağaçlarının rengi çok açıktır. Ceviz gibi daha koyu renkli ağaçlara nazaran farklı harelere sahiplerdir.

Doğal ahşap kullanılarak birçok tasarım yapılabilmektedir. İnsanların doğaya ve eskiye olan özlemi dekorasyonda da eskiye yani doğallığa dönüş yapmayı sağlamıştır. Bu nedenle doğal ahşap ürünlere olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Siz de eğer doğal Masa ürünlerini beğeniyorsanız AS3 ahşap masa modelleri hakkında bilgi almak istiyorsanız sitemizden ilgili bölümleri inceleye bilirsiniz.


Admin 31 Temmuz 2018 SalıOkunma Sayısı (2557)Sayfayı Yazdır

Yeni Yazılar
Çocuk Oyun ParkıÇocuk Oyun Parkı03 Ağu 2018 Cuma

Çocuk oyun parkı sektöründe kalite ve sağlamlıkta öncü firmayız. Çocuk parkı üretimimiz Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak yapmaktayız.

Ahşap Kulübe ÇeşitleriAhşap Kulübe Çeşitleri01 Ağu 2018 Çarşamba

Ahşap ev fiyatları 2017 , ahşap kulübe maliyeti , ahşap kulübe fiyatları , bahçe kulübe modelleri , 80 m2 ahşap ev fiyatları ve ahşap ev modelleri

Doğal AhşapDoğal Ahşap31 Tem 2018 Salı

Doğal Ahşap ; doğal ahşap masa tablası , doğal ahşap masa fiyatları , doğal ahşap ürünler , doğal ahşap kereste ve doğal ahşap sehpa modelleri