TRENDE
Müşteri hizmetleri
Bu Sayfayı Sosyal Medya'da Paylaş
  1. Ana Sayfa Ana Sayfa
  2. Blog Blog
  3. Çiçek Kabı Çiçek Kabı

31 Temmuz 2018 Salı
Çiçek Kabı
Çiçek Kabı

Saksı modelleri arasında Ahşap ürünler bahçelerde doğallık ve estetik açısından en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. İyi bir ahşap saksının plastiğe göre uzun ömürlü olması da bir diğer tercih sebebidir.

Saksı alırken dikkat edilecek diğer hususta kullanılan yalıtım malzemesi ile şeklidir. Toprağın ağaçla direk teması ahşap saksınızı olumsuz etkileyeceği için katman mesafesi görülecek malzemenin uygulanması oldukça önemlidir.

Yalıtım malzemesinin uygulanma şeklide oldukça önemlidir. Bağlantı noktaları arasında hiç boşluk bırakılmamalı, ahşap saksınızın zemini direk toprağa maruz kalmamalıdır. Ayrıca su akımını sağlayacak delikler içinde terazi iyi ayarlanmalıdır.

Görünüş olarak ahşap çiçek saksınızın dış yüksekliği ne olursa olsun dikimini yapacağınız ağaç ile çiçeklere göre iç yüksekliği ayarlanmış bir ürün toprak ihtiyacınızı minimuma indirecektir. Açık alanınızı süslemek ve bir tarz kazandırmak için kullanılabilecek çok değerli malzemelerdir. Saksılar, alışılageldiği gibi zemin alanlarının olduğu kadar çatı katı alanlarını, ahşap platformları, balkonları, pencereleri süslemenin pratik yollarından biridir.

Saksılar yalnızca şekilleri, renkleri ve süslemeleriyle güçlü bir tarz ifade yaratmakla kalmazlar, doğru yerleştirildikleri zaman bahçede düzen ve vurgulayıcı unsur haline gelirler. Çiçek kabı, bitkileri dar alana yerleştirmede en etkili yoldur. İlk olarak bitkinin mi yoksa saksının mı ön plana çıkarılmak istenildiği düşünülmelidir. Saksıyla bitki arasındaki ilişki birçok değişime uğrayabilir.

Diğer açıdan da saksının sadece toprağı tutma görevi amaçlanarak bitki ön plana çıkartılır. Belki de bitkiyle saksıya eşit derecede önem veriyorsunuz bitkiyle saksının arasındaki ilişkini ne olmasını isterseniz isteyin, görsel denge önemlidir.

Çiçek Kabı Çeşitleri

Çiçek kabı yapımında kullanılan malzemeler;

  • taş
  • yeniden kullanılan taş
  • toprak
  • ahşap
  • kil
  • arduazdır

Çiçek Kabı Seçimi

Modern düzenlemeler de bahçenizin tasarımını ortaya çıkaracak güçlü hatlara sahip bitkiler tercih edilmeli ve çiçek kabı olarak da basit kaplar seçilmelidir. Eğer bahçenizde yerini değiştirebileceğiniz veya kışın içeri alabileceğiniz bir kabı tercih etmek istiyorsanız, saksının kendi ağırlığını ve bununla beraber ıslak toprağın ağrılığını göz önünde bulundurmalısınız.

Tek başına çiçek kabı, göze çarpan önemli bir özellik oluşturabilir. Çiçeklerin ekili olduğu saksı grubu kapı eşiğinizi minik bahçeye çevirebilir.


Admin 31 Temmuz 2018 SalıOkunma Sayısı (1124)Sayfayı Yazdır

Yeni Yazılar
Çocuk Oyun ParkıÇocuk Oyun Parkı03 Ağu 2018 Cuma

Çocuk oyun parkı sektöründe kalite ve sağlamlıkta öncü firmayız. Çocuk parkı üretimimiz Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak yapmaktayız.

Ahşap Kulübe ÇeşitleriAhşap Kulübe Çeşitleri01 Ağu 2018 Çarşamba

Ahşap ev fiyatları 2017 , ahşap kulübe maliyeti , ahşap kulübe fiyatları , bahçe kulübe modelleri , 80 m2 ahşap ev fiyatları ve ahşap ev modelleri

Doğal AhşapDoğal Ahşap31 Tem 2018 Salı

Doğal Ahşap ; doğal ahşap masa tablası , doğal ahşap masa fiyatları , doğal ahşap ürünler , doğal ahşap kereste ve doğal ahşap sehpa modelleri